منو
حمام کردن بعد از عمل بینی

حمام کردن بعد از عمل بینی

عمل بینی یا رینوپلاستی ( rhinoplasty ) ، نوعی عمل جراحی است که به منظور اصلاح ظاهر و عملکرد بینی انجام می شود. این عمل می تواند به منظور رفع ایرادات مادرزادی ، آسیب دیدگی یا مشکلات تنفسی انجام شود. در عمل بینی ، جراح تغییراتی در ساختار استخوان ها و غضروف های بینی ایجاد می کند و در صورت نیاز ، پوست و بافت های بینی را نیز اصلاح می کند. اگر قصد انجام عمل بینی دارید یا به تازگی این عمل را انجام داده اید ، احتمالاً حمام کردن یکی از دغدغه های ذهنی شما ، برای بعد از جراحی بینی است. شستشو و نظافت بدن بعد از هر عمل جراحی ضروری است ، اما در مورد عمل بینی که ناحیه حساس صورت را تحت تاثیر قرار می دهد ، باید ملاحظات خاصی را مد نظر قرار داد. در ادامه ، به طور جامع به بررسی نحوه صحیح حمام کردن بعد از عمل بینی می پردازیم تا دوران نقاهت را به بهترین شکل پشت سر بگذارید.

حمام کردن بعد از عمل بینی

چگونه بعد از عمل بینی حمام کنیم ؟

پس از جراحی بینی ، بینی شما به شدت حساس و آسیب پذیر خواهد بود. به همین دلیل ، شستشو و حمام کردن باید با احتیاط و دقت فراوان انجام شود تا از خیس شدن گچ یا پانسمان بینی و همچنین آسیب به بافت های ترمیم شده جلوگیری شود. به یاد داشته باشید که شما نمی توانید تا 7 الی 10 روز اول بعد از عمل بینی ( با توجه به نظر جراح ) ، استحمام کنید. این اتفاق به این دلیل است که در روز های اول پس از جراحی بینی ، بینی در حساس ترین حالت خود قرار دارد ، و اسپلینت ( گچ ) بینی به هیچ وجه نباید خیس شود.

آیا بعد از گذشت 10 روز از عمل بینی ، می توان حمام کرد ؟

در جواب باید بگوییم بله ، اما استحمام بعد از جراحی بینی نیازمند ملاحظات خاصی است که موقع حمام کردن ، باید آن ها را رعایت کنید :

  1. زمان استحمام شما باید کم باشد : دوش گرفتن کوتاه و سریع با آب ولرم بهترین گزینه است. از حمام کردن طولانی و با آب داغ خودداری کنید. چرا که آب داغ و به طور کلی گرمای زیاد ، می تواند احتمال خونریزی را افزایش دهد.
  2. هنگام حمام کردن مراقب بینی خود باشید : در حین حمام کردن ، از یک حوله یا پد ضد آب برای محافظت از بینی خود در برابر آب استفاده کنید. سعی کنید خیلی نرم و آرام ، پد ضد آب را بر روی بینی خود قرار دهید و مطمئن شوید که به بینی شما کوچک ترین فشاری وارد نمی شود.
  3. شستشوی ملایم صورت : برای شستشوی صورت از یک شوینده ملایم و بدون عطر استفاده کنید. از شستشوی مستقیم بینی با آب خودداری کنید. همچنین موقع شستشوی صورت ، از آب ولرم استفاده کنید و از حرکات دورانی ( چرخشی ) برای شستن صورت خود استفاده کنید. در این حالت ، به غیر از شست و شوی صورت خود ، بینی خود را نیز ماساژ می دهید و ماساژ صورت و نواحی نزدیک به بینی ، به افزایش جریان خون رسانی و کاهش درد و تورم کمک می کند.
  4. خشک کردن ملایم : پس از حمام ، با استفاده از یک حوله نرم ، به آرامی صورت خود را خشک کنید. از مالیدن مستقیم حوله به بینی خودداری کنید.
  5. حمام کردن با دوش : تا زمانی که گچ یا پانسمان بینی شما به طور کامل برداشته نشده است ، از دوش حمام استفاده نکنید. زیرا در آن حالت خطر پاشش آب به گچ بینی ، بسیار زیاد است.
  6. مراقبت از مو : در حمام کردن بعد از عمل بینی ، مراقب باشید که شامپو یا آب به داخل بینی شما نفوذ نکند. برای شست و شوی مو های خود می توانید از یکی از افراد خانواده ، یا دوستان و آشنایان کمک بگیرید تا به صورت مستقیم آب به بینی شما برخورد نکند.

چند نکته مهم که پیشنهاد می شود آن ها را به خاطر داشته باشید :

  • در صورت مشاهده هر گونه خونریزی یا ترشح از بینی بعد از حمام ، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
  • از دست زدن یا خاراندن بینی خود بعد از حمام خودداری کنید.
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک خود را به طور مرتب مصرف کنید و دارو های خارج از دستور پزشک را مصرف نکنید ، برای این کار باید با پزشک خود هماهنگ کنید.
  • در صورت داشتن هر گونه سوال یا نگرانی در مورد حمام کردن بعد از عمل بینی ، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

چگونه بعد از عمل بینی حمام کنیم؟

دکتر اکرم فریدنی

دکتر فریدنی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در شهرکرد هستند. ایشان با بهره ‌گیری از تکنیک‌های پیشرفته خاص خود و تجربه‌ ای گسترده ، در انجام جراحی بینی و سایر جراحی‌های زیبایی صورت شناخته شده است. دکتر اکرم فریدنی با تأکید بر صداقت در مشاوره و توجه به نیازهای خاص هر بیمار ، بهترین نتایج را برای بیماران خود فراهم می ‌کند

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس و مشاوره